25 Eylül 2014 Perşembe

Sucuklu Fırın Makarna

Sucuklu Fırın Makarna

Malzemeler

  • Yarım paket fırın makarna
  • isteğe bağlı doğranmış sucuk
  • Dilimlenmiş domates
  • kekik
  • 1 su bardağı rende kaşar
  • 1 yumurta
  • tuz
Beşemal sos için;
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • karabiber
yapılışı;
Makarnayı üzerinde yazan dakika kadar haşlayıp süzgece alıyoruz.Ayrı bir tavada tereyağında unu beyaz olarak sadece kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.Daha sonra sürekli karıştırarak azar azar sütü döküyoruz.Kaynamaya başladığında karabiber ve tuz ile tatlandırıyoruz.Makarnayı geniş bir kaseye alıyoruz.Beşemal sos tavasına kaşarın yarısını koyuyoruz ve bir yumurtayı da kırıyoruz.Makarna ile buluşturuyoruz.Ayrı bir tavada hafif kızarttıgımız sucukları da makarnaya ekliyoruz.iyice karıştırıyoruz.hafif yağladığımız borcama karışımı döküyoruz üzerine kalan kaşarı yayıyoruz ve domates dilimleri ile süslüyoruz.kekiğide üzerine serperek 180 drece de üzeri kızarana kadar kızartıyoruz.

  • bu tarifte Arda'nın Mutfağından esinlenilmiştir.:)

0 yorum:

Yorum Gönder