24 Eylül 2014 Çarşamba

nutella dolgulu kurabiye


Malzemeler

  • 225 gr tereyağı oda sıcaklığında (ben 100 gr kadar kullandım)
  • 60 gr kakao
  • 2 yumurta sarısı
  • yaklaşık  2.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • nutella


Yapılışı;

tereyağı ve pudra şekerini iyice yoğuruyoruz.Daha sonra yumurta sarılarını ekleyerek onuda iyice yoğuruyoruz en son kakao ve unu birlikte malzemenin üzerine eliyoruz.Yumuşacık ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.Hamuru 4 eşit parçaya ayırıyoruz.
1 cm kalınlığında açarak streç filme sarıyoruz  .1 saat buzdolabında bekledikten sonra kalıpla keserek ,180 derecelik fırında 10 dakika pişiriyoruz.
Üzerine gelecek kurabiyelerimize bolca pudra şekeri eliyoruz aralarına nutella sürerek iki parçayı birleştiriyoruz.Afiyet olsun.

Püf nokta: Eğer hamuru merdane ile açarken zorlanacaksanız  un yerine kakao yada pişince kaybolan pudra şekeri ile açın,un öylece kalarak iz yapacaktır.





2 yorum: