artan çileklerden tatalı yapmayı düşündüm,evdeki malzemelerle ne yapabilirim derken geçen gün yaptığım tatlıdan artan file fındık,burçak bisküvi filan vardı.Vişneli olarak yaptığım tatlıyı bu sfeer çilek jölesi yaparak denedim ,sanırım başarılı da oldu.
hemen tarife geçmek istiyorum;
malzemelr
muhallebi için;
1 lt süt
4 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
çilek jöle için;
yarm kiloya yakın çilek
yarım su bardağı su
yarım su bardağı şeker
1.5 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket burçak bisküvi
öncelikle vanailya ve tereyağı hariç muhallebi malzemelerini karıştırarak pişirin.kupların içine önce burçakları kırın ve tereyağı ve vanilya eklediğiniz muhallebileri eşit olarak payşlaştırın.
daha sonra jöleye geçin.çilekleri ve suyu rondoda püre haline getirin. çilek miktarınıza göre suyu cok az artırabilirsiniz.daha sonra pürenizi ufak bir tencereye alarak nişastayı şekeri de ilave ederek jöle kvamına gelene kadar karıştırın .
ilk sıcaklığı gittikten sonra muhallebilerin üzerine paylaştırın. afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder