uzun zamandır yazamamanın vermiş olduğu yetkiye dayanarak,gözümde çok çok çok büyütttüğüm bir tarifi denedim bugün!!!
Bunu yapmalıyım ve becerebilirsem hemen paylaşmalıyım dedim.Tarifini işin ustasından ! çok önceleri aldığım ama hep ben bunu nasıl yapim ''hamur açılacakda ,oğlumu uyutucam da elle açıcam da '' bla bla bla...
derken bi anda hadi dedim olmazsa da sessiz ve sedasız erim ben artık napim diye düşündüm :(((
Tarifini alırken 2 kişilik olabildiğince küçültülmüş olarak aldım tabi yapabilmem de bununda payı var hamurum az olunca ketem 4 adet çıktı.
uzatmadan tarife geçeyim ben ;
Malzemelr;
1 su bardağı ılık süt
1 yaşmayanın çeyreği
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
3 yemek kaşığı kadar tereyağı(eritilmiş ,aralarına)
yoğurup haifi sert bir hamur elde ettim ve 4 'e böldüm.Her birini açabildiğim kadar ince açtım ( Ben ne kadar ince açabilirsem işte')
dört bezeyi de açtıktan sonra tereyağını üstüne sürerek elimle takrar açtım altttan alttan böyle çok biliyomuşlar gib :)
sonra yufkayı büzerek gül böreği şeklinde katladım.
tepside 15-20 dakka bekletip yumurta sarısı sürdüm ve fırına verdim.Yaparkende bol bol okuyup üfledim :)
ve sonuc yenilebilir lezzetli keteler :))
0 yorum:
Yorum Gönder