22 Mayıs 2015 Cuma

tam tahıllı kurabiye



 uzun zamandır blgoda yazı yazamıyordum,malum bi oğluş var !!!
Günler koşuyo zaten hiç anlamadım,bugün uzun zamandır yapmak istediğimtam tahılllı kurabiyeleri yaptım.
Tuzlu bir kurabiye ,ama mükemmel,mutlaka denemelisiniz :))

Öncelikle bahsetmek istediğim bi kaç şey var.Dün Ümraniyede aktardan keten tohumu ve mahlep aldım.Evdede ayçekirdeği içi,haşhaş tohumu filan vardı!
tarifide bulunca hemen  kolları sıvadım.
Keten tohumu benim istediğim miktar tartılmadı malesef,kendileri 300 gr lık paketlere bölmüşler,5 tl ye aldım baya da çok ve çabuk bozulan bir tahıl.
100 gr keten tohumunda 28 gr lif bulunurmuş!!!
yani tam anlamıyla zayıflama dostu!!1!
Mahlep desen kilosu olmuş 200 tl, 50 gr filan diyodum kadına , kendisi 10 tl lik uygun görmüş iyi ki de öyle görmüş,küçücük bir paket anlatamam!!!
Mahlep bildiğim kadarıyla bir çeşit kiraz ağacının henüz meyve vermeden çekirdekli halde kalıcak şekilde büyümesinin durdurularak ortaya çıkartılan bir tahıl mı desem? baharat mı desem?
bilemedim ben onuuuuuu!!!!
tarife geçim çenem düştü :)

Tam Tahıllı Kurabiye
  • 250 gr margarin(oda sıcaklığında) Ben çok daha az yarısı kadar kullandım)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ(ben yarım kullandım :)
  •  1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı sirke
  • 1 kabartma tozu 
  • 1 yumurtanın akı 
  • aldığı kadar un (tam buğday unuda olur)
  • 1 tatlı kaşığı keten tohumu
  • 1tatlı kaşığı haşhaş tohumu
üzerine;
  • yumurta sarısı
  • keten tohumu
  • haşhaş tohumu
  • ayçiekirdeği içi
margarin,sıvıyağ,şeker,sirke,yumurta akı  ve tuzu  karışırın kabartma tozu ve unu kontrollü olarak koyun ve ele yapışmayan bir hamur elde edin.en son tahıllarıda karıştırarak hamurunuzu merdaneyle acın ve kalıpla şekillendirin.
üzerine yumurta sarısı,ve diğer tahılları dökün. Afiyet olsun .






0 yorum:

Yorum Gönder