14 Nisan 2015 Salı

pankek


bugün bu yazıyı yazmak için kırk takla attığım doğrudur!!..

geçtiğimiz pazar gümnünden bu yana yazmaya çalıştığım ancak ,bir türlü beceremediğim yazı..
asıl amacım pankek lerden bahsetmek ama o kadarz aman oldu ki yazmayalı iki lafı bir araya getiremediğim gibi, klavye de iki tuşu bulup da düzgün yazamıyorum :((

uzun zamandır mutfak da yemediğimiz için bu hafta fda hadi böyle oldun deyip baharı mutfak da karşıladık,iyide etmişiz hava çok güzel...
bu masaya ,bu pazara bir pankek iyi gider dedim,
ve güzel bir tarif buldum şimdi hemen paylaşıyorum,zira oğlum uyanmak üzere :)

pankek;

2yumurta
3 yemek kaşığı toz seker
2 su bardagi sut

3 yemek kaşığı siviyag (veya erimis tereyag)
2 su bardagi arti 1 cay bardagi un 
1 tatli kasigi kabartma tozu

Vanilya
Yapilisi
Yumurta ve seker guzelce cirpilir. Sut ve siviyag eklenip karistirilir. Un kabartma tozu ve vanilin eklenir mikserle pürüzsüz olana dek cirpilir. (Pankekin gorunumunun purussuz olmasini istiyorsanız bu onemli). tavayı yağlamayın !!!


ben bu tarifi burdan aldım çok da başarılı oldu :)
afiyet olsun :)




0 yorum:

Yorum Gönder