25 Nisan 2015 Cumartesi

naked cake



merhaba,amacım naked cake yapmak değildi elbette,ama görüntü çok hoşuma gidince böyle kalsın istedim :)
 pandispanyası için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 silme su bardağı un
  • 1 silme çay bardağı buğday nişastası
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Oda sıcaklığındaki yumurtayı çırpma kabına kırın.
  • Şekeri ekleyin ve önce düşük devirde sonra en yüksek devirde 5 dakika kadar devamlı çırpın.
  • Nişasta, un vanilya ve kabartma tozunu bir kaba eleyin. ( bu işlem malzemenin hava almasını ve pandispanın daha iyi kabarmasını sağlar)
  • Çırptığınız yumurta ve şekere ilave edin. 1 dakika daha mikserle çırpın.
  • Diğer tarafta tepsinin her tarafını tereyağıyla yağlayın.
  • Bir yemek kaşığı kadar un koyup, sallayarak tepsinin her tarafının unlanmasını sağlayın. İsterseniz tepsinin dibine tepsi ölçüsüne göre yağlı kağıt kesip koyabilirsiniz.
  • Pandispanya hamurunu tepsiye dökün. Birkaç kez sert bir zemin üzerine tepsiyi vurun ki içinde hava kabarcığı kalmasın.

bu tarifi cahidejibek ten aldım ,birebir uyguladım benim ki tabiki daha az kabardı,ama bu hiç problem değil,çünkü lezzeti on numaraydı :)

aralarına ise pastacı kreması ve çilek koydum,koymadım doldurdum resmen  gayet başarılı oldu :)
afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder