mersinden 2 kasa gelen portakaldan sonra ne yapsam ne yapsam derken instagramda bayıldığım bi sayfa olan şükran kaymak'ın sayfasına bakmak geldi aklıma .!!Sayfaya bakmak isterseniz
buraya tık tık.Çok güzel tarifler var :)) genelde tariflerimi bu sayfadan yapıyorum :))
malzemeler;
1 lt süt
10 kaşık şeker
10 kaşık irmik
yarım portakala rendesi
1 vanilya
tabanı için 1 paket pötibör bisküvi
üzerine portakal jölesi için;
3 çay bardağı portakal suyu
2 yemek kaşığı şeker
1.5 yemek kaşığı nişasta
Yandaki Şekilller için öncelikle kelepçeli kalıbımıza yuvarlak doğrayıp yarım ay şeklinde kestiğimiz portakalları fotoğraftaki gibi diziyoruz.Ardından kakaolu bisküvileri elimizle hafif parçalayarak tabana bir katmak oluşturuyoruz.ve irmik tatlısının süt irmik şeker ve diğer malzemelerini ekleyip kaynayana dek karıştırıyoruz.Kaynayan tatlımızı kelepçeli kalıbımızın içindeki bisküvilerin üzerine döküyoruz ve sos için portakal suyu nişastayı ve şekeri ocağa koymadan karıştırıp nişastanın erimesini sağlıyoruz.Ve ocağa koyup kaynayana dek karıştırıyoruz.Hazır olan sosumuzuda tatlının üzerine ekleyip oda ısısına gelince buzdolabında dinlenmesi için 4-5 saat bekletiyoruz,daha sonra yavaşca kelepçeli kalıbımızı açıyoruz ve tatlımız servise hazır.
0 yorum:
Yorum Gönder