düşünüp duruyorudum.En son instagramda ŞÜkran kaymağın sayfasında gördüm yamalıyım dedim. Meğer zor filan değilmiş .
hemen kızarıveren asla yağ çekmeyen,hafi mi hafif bir tatlı!!
malzemeler;
- 1 su bardağı ılık süt
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 3 tatlı kaşığı kurumaya
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 2.5 su bardağı un tarifte böyle ama ben 3.4-4 e yakın kullandım herkesin eline göre yani
- sütlü veya bitter çikolata
malzemeleri yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur hal,ne getirdi,kten sonra 1 saat ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın.daha sonra merdane ile çok ince olmayacak şekilde 6-7 mm kalınlığında açarak su bardağı ağzı ile daireler kesin.ortasını şişe kapağı ile tekrar keserek küçük simitler elde edin.
kızgın yağda kızartın.o kadar çabuk kızarıyor ki bırakmaya gelmez aman dikkat!!
peçetenin üzerine çıkarttıoğınız halkalar ılındıktan sonra benmari usulü erittiğimiz çikolataya batırıp fazlasını sıyırın.
0 yorum:
Yorum Gönder