9 Ocak 2015 Cuma

donut tarifi

 bu donutları yapma fikri uzun süredir kafamdaydı ama zor bu tarif nasıl yaparım diye (oğluşla)
düşünüp duruyorudum.En son instagramda ŞÜkran kaymağın sayfasında gördüm yamalıyım dedim. Meğer zor filan değilmiş .
hemen kızarıveren asla yağ çekmeyen,hafi mi hafif bir tatlı!!

malzemeler;

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 tatlı kaşığı kurumaya
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 2.5 su bardağı un tarifte böyle ama ben 3.4-4 e yakın  kullandım herkesin eline göre yani
  • sütlü veya bitter çikolata
malzemeleri yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur hal,ne getirdi,kten  sonra 1 saat ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın.daha sonra merdane ile çok ince olmayacak şekilde 6-7 mm kalınlığında açarak su bardağı ağzı ile daireler kesin.ortasını şişe kapağı ile tekrar keserek küçük simitler elde edin.
kızgın yağda kızartın.o kadar çabuk kızarıyor ki bırakmaya gelmez aman dikkat!!
peçetenin üzerine çıkarttıoğınız  halkalar ılındıktan sonra benmari usulü erittiğimiz çikolataya batırıp fazlasını sıyırın.
üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.afiyet olsun. :)




0 yorum:

Yorum Gönder