2 gün önce tartöletlerini yapıp daha bugün doldurmaya fırsat bulduğum bu hafif tatlıyı paylaşmak istiyorum.
hamuru için birkaç tart tarifine baktım ve malzeme açısından en uygun olan tarifi uyguladım.bu tarifte ;
hamur u için;
- 60 gr pudra şekeri(1 türk kahve fincanı)
- 100 gr tereyağ(soğuk olacak)
- 200 gr un (2 su bardağı)
- az vanilya
- 1 yumurta
hamuru elde edipbuzdolabında yarım saat dinlendirin.Dinlenmiş hamur merdane ile çok kolay açılır.
yuvarlak bir kalıpla kestikten sonra tartölet kalıplarına yerleştirin.Benim Muffin kalıplarım vardı tersine geçirdim hamuru.:))
tartöletlerin içine ise ben pastacı kreması koymayı uygun buldum.Kremamın tarifi ise aşağıda ki gib:)
Pastacı kreması
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 2 bardak süt
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- yarım su bardağı toz şeker
- az tereyağı
muhallebi kıvamında pişirdikten sonra vanilya ve tereyağını koyarak mikserler hızlı devirde çırpıyoruz.
meyveleri küp küp doğrayarak muhallebinin üzerine koyuyoruz.En üste meyvelerin kararması için aslında jöle kullanmak gerekiyor,ama o anda evde ne malzeme varsa onu kullanmak istedim.Kakaolu kremşanti ve bambamın doğumgününden kaln süslemeleri kullandım
bence tadıda görüntüsüde mükemmel oldu :)
0 yorum:
Yorum Gönder