28 Ekim 2014 Salı

Torpil Pasta

Bu tatlıyı internette ilk gördüğümde hemen yapmalıyım dedim,ama külah kalıplarım malesef yoktu.:(Üzerinden çokça bir zaman geçmişti ki Eminönünde pasta malzemelri satan bir yerde bu  tatlının kalıplarının özel olarak satıldığını gördüm boy boy olan metal külahlar adet olarak o zmaanlar 5-6 tl filan dı.  Gel gör ki bir yapımda 15-20 adet çıkan hamura nasıl yetiştirilir bu kadar kalıp.Bugünlerde tekrar gündeme geldi bu tatlı ve ben değişik biişeylerden külah denedim ,en uygun u yağlı kağıt oldu.Yanlız piştikçe kabaran hamur yağlı kağıta ağır gelemeye başlayınca yassıldı biraz. Bu neden le iç kremayı içine bıçakla doldurmak zorunda kaldım.
Birdahakine dondurma külahına yağluı kağıt sarmayı düşünüyorum .
şimdi gelelim yapımına:)

Malzemeler;

  • milföy hamuru
  • külahlarımız (yağlı kağıttan)
  • fındık,antep fıstığı vb.
  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 vanilya 
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yumurta sarısı
Yapılışı;

muhallebiyi her zaanki gibi pişiriyoruz,ancak tereyağı ve vanilyayı altını kapattıktan sonra koyup karıştırıyoruz.soğuyunca külahlarından çıkardığımız hamurlara muhallebiyi dolduruyoruz.İsteyenler  krema sıkma poşeti kullanabilirler.Daha sonra fındığa buluyoruz.En üste da pudra şekeri serpiyoruz. Afiyet olsun:)




0 yorum:

Yorum Gönder